managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Voeding chimpansees kan weg zijn naar nieuwe farmaceutica

Posted by managing21 on mei 30th, 2018

De voeding van chimpansees bestaat uit planten die een rijke bron aan bestanddelen kunnen aanleveren om het immuunsysteem te verbeteren en bescherming tegen bepaalde ziekten te bieden. Deze conclusies kunnen een aanzet om op zoek te gaan naar planten die nieuwe therapieën kunnen aanreiken om een aantal gezondheidsproblemen bij mensen te behandelen. Dat is de boodschap van een rapport van wetenschappers aan de de Nangui Abrogoua University in Ivoorkust. Sommige van deze planten worden door mensen al voor medische doeleinden gebruikt, maar daarbij moet volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat vaak andere bestanddelen worden gebruikt dan de chimpansees consumeren.

Lees Verder