managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Getijdencentrales kunnen belangrijke energiebron worden

Posted by managing21 on mei 30th, 2018

In theorie kan één derde van de wereldwijde elektriciteitsbehoeften worden gedekt tot getijdencentrales. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Bangor University. De onderzoekers wijzen erop dat de getijden van de oceanen wereldwijd 5.792 terawattuur elektriciteit zouden kunnen opwekken. Er wordt echter betoogd dat 90 procent van de activiteit geconcentreerd zijn in amper vijf landen. Vooral Groot-Brittannië en Frankrijk worden als speerpunten van de sector bestempeld. Wel waarschuwen de onderzoekers dat rekening zal moeten worden gehouden met de mogelijke impact van getijdencentrales op de omgeving.

Lees Verder