managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Gedeelte opbrengst WTC-film naar monument

Posted by managing21 on juli 30th, 2006

Op 9 augustus gaat in de Verenigde Staten de Amerikaanse film ‘World Trade Center’ in première. Filmmaatschappij Paramount Pictures kondigde aan dat vijf procent van de opbrengst zal worden geschonken aan de World Trade Center Memorial Foundation. De film debuteert op 20 september in de Belgische bioskopen.

De World Trade Center Memorial Foundation is een organisatie die geld inzamelt voor de bouw van een monument ter gedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen van 9 september 2001. Dat kostprijs van het monument bedraagt ruim 400 miljoen euro. Van de opbrengst van het openingsweekend wordt nog eens vijf procent geschonken aan andere goede doelen.

‘World Trade Center’ is een film van regisseur Oliver Stone en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van twee Newyorkse politiemensen die tijdens de aanslagen geblokkeerd raaken in de instortende torens van het World Trade Center. De hoofdrollen worden gespeeld door Nicolas Cage en Michael Pena.