managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Afrikaanse mensensmokkelaars strijken 237 miljoen euro op

Posted by managing21 on juli 30th, 2006

Mensensmokkelaars halen elk jaar minstens 240.000 Afrikanen illegaal naar de Europese Unie. Dat zou volgens de Spaanse krant El Pais blijken uit een geheim rapport van de Verenigde Staties. De trafiek zou de benden, vooral afkomstig uit Nigeria, jaarlijks minstens 237 miljoen euro opleveren.

De Spaanse krant voert aan dat illegale immigranten aan de smokkelaars 300 tot 3.000 euro moeten betalen voor hun reis naar Europa. De Afrikaanse bendes werken samen met criminelen in Europa om de illegalen de Europese Unie te laten binnenkomen. De massale stroom immigranten heeft de Europese Unie aangezet om nieuwe maatregelen te nemen.

Zo zou de Europese Commissie overwegen om snelle interventieteams op te richten om de immigratie tegen te gaan. Die teams zouden geleverd worden door de EU-lidstaten. Vooral Spanje en Malta dringen al geruime tijd aan op een betere grensbewaking. Beide landen worden immers steeds meer overspoeld door illegale Afrikaanse immigranten. De Europese Unie en een dertigtal Afrikaanse landen hebben bovendien een plan uitgewerkt om de illegale migratie tegen te gaan.