managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

E.L.O. is fout maar toch okee

Posted by managing21 on augustus 2nd, 2006

Hoewel de song ‘Livin’ Thing’ van Electric Light Orchestra (E.L.O.) als bijzonder uncool moet beschouwd worden, is het toch okee om ervan te houden. Dat stelt het het tijdschrift Q, dat een lijst met dergelijke foute, maar toch aanvaardbare muziek samenstelde. E.L.O. werd geleid door Jeff Lynne, later ook nog actief bij de beroemde Travelin Wilburys.

De symphonische rockgroep E.L.O. bracht het nummer in 1976 uit en haalt het in de Q-rangschikking met ‘Livin’ Thing’ van Boston (‘More Than A Feeling’), S Club 7 (‘Don’t Stop Movin’), 10CC (I’m Not in Love’) en Gary Glitter (Rock’n’Roll Part 2′). Nog aanvaardbare foute muziek is Foreigner (‘Cold As Ice’), Billy Idol (‘Rebel Yell’), Status Quo (‘Whatever You Want’), Gerry Rafferty (‘Baker Street’) en Gloria Gaynor (‘I Will Survive’).

Electric Light Orchestra was de groep van Jeff Lynne, die eerst al bekendheid had verworven met The Move. E.L.O. maakte een mengeling tussen symfonische rock en de rock’n’roll en was verantwoordelijk voor hits als ‘Roll Over Beethoven’ en ‘Don’t Bring Me Down’. Na de split van E.L.O. vergaarde Lynne vooral roem als producer van onder meer Tom Petty, George Harrison, Paul McCartney, Ringo Starr en Roy Orbison.

Samen met Orbison, Harrison en Petty vormde hij later ook de Travelin’ Wilburys, met Bob Dylan als vijfde man.