managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Telefooncellen gaan mobiel

Posted by managing21 on augustus 3rd, 2006

In de Verenigde Staten is er weer interesse voor telefooncellen. Maar dit keer zijn ze bedoeld om gsm-gebruikers een rustig plekje te bezorgen op café of restaurant, zodat ze ongestoord kunnen bellen. Bovendien merken de initiatiefnemers op dat de cel ook het probleem van het ongewenst meeluisteren oplost.

Zestig procent van de Amerikanen zegt zich te ergeren aan mensen die op luide toon mobiele telefoongesprekken voeren. De Cell Zone van het bedrijf Salemi Industries moet dat soort irritaties vermijden. “Mobiele telefoons verdwijnen niet,” vertelde Michael Salemi, topman van het gelijknamige bedrijf, aan het persbureau Associated Press. “Publieke gesprekken worden simpelweg weer in een cel gevoerd. Dit is het beeld van de toekomst.”

Salemni verkocht inmiddels al enkele telefooncellen aan het telecommunicatiebedrijf US Cellular. Dat gebruikte de cellen op een zomerfestival in Milwaukee. Maar Salemni is niet het enige bedrijf dat mobiele telefooncellen bouwt. AtlantaPhoneBooths heeft de Silence Phone Box op de markt gebracht voor hotellobby’s, kantoorzalen en gelijkaardige locaties. Het bedrijf heeft echter ook een hoge mahoniehouten telefooncel, die nostaligische herinneringen moet oproepen aan de Amerikaanse treinstations uit de jaren twintig.