managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Chinese filmindustrie verkleint kloof met Amerikaanse concurrent

Posted by managing21 on juni 21st, 2018

De Chinese filmmarkt heeft vorig jaar 55,9 miljard yuan of 8,6 miljard dollar inkomsten geboekt. Dat betekende een stijging met 13,45 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de Chinese Film Association en het Film Art Center van de China Federation of Literacy and Art. Met dat cijfer was China volgens de studie het voorbije jaar één van de grote groeimotoren van de wereldwijde filmsector. Er wordt aan toegevoegd dat de kloof met de Amerikaanse filmindustrie steeds kleiner wordt. Lokale producties vertegenwoordigden vorig jaar 53,84 procent van de totale omzet van de Chinese filmindustrie.

Lees Verder