managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Madonna start hulpproject voor Malawi

Posted by managing21 on augustus 5th, 2006

De Amerikaanse zangeres Madonna gaat enkele aidsprojecten in het zwaar door aids getroffen Malawi ondersteunen. Dat heeft de de zangeres bekendgemaakt. Ze wil er onder meer een weeshuis laten bouwen. Madonna wil minstens drie miljoen dollar verzamelen en wil zelf ook één miljoen schenken.

Het grootste deel van het geld is bestemd voor de meer dan één miljoen wezen die hun ouders aan de ziekte hebben verloren en in veel gevallen ook zelf seropositief zijn. Madonna wil buiten de hoofdstad van Malawi, Mphandula, een enorm weeshuis en voedingscentrum laten bouwen.

Malawi is één van de armste landen ter wereld en is zwaar getroffen door de aidsepidemie, die vooral in zwart Afrika woekert. Door jaren van droogte heeft het land ook nog eens te kampen met ernstige voedselschaarste. Een groot aantal wezen dat niet door familie wordt opgevangen, leeft op straat. Madonna is van plan om in oktober ook een bezoek te brengen aan Malawi.