managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Kate Moss verdient het meest

Posted by managing21 on augustus 7th, 2006

Zopas werd Kate Moss nog door het magazine Vanity Fair verkozen tot best geklede persoonlijkheid van het jaar, maar volgens het Britse News of the World is de Britse ook nog het best verdienende model van de wereld. Moss zou ongeveer 30 miljoen euro per jaar verdienen.

Vorig jaar zag het er nochtans niet zo rooskleurig uit voor de carrière van het supermodel. In september publiceerde een Brits roddelblad immers foto’s van een cocaïne snuivende Kate Moss. Een aantal sponsors verbrak daarop zijn contracten met het model, maar die crisis is duidelijk van tijdelijke duur geweest.

Zo kreeg Kate Moss onlangs een contract voor een fotoserie voor ontwerper Calvin Klein. Dat zou haar 2,2 miljoen euro hebben opgeleverd. Daarmee keerde het supermodel terug naar het bedrijf dat haar ooit lanceerde. Moss was immers van 1990 tot 1998 het gelaat van de lingerie-fabrikant. In juni kreeg Moss ook een nieuwe opdracht van Burberry, één van de bedrijven die het model na het cocaïneschandaal aan de kant hadden geschoven.

Na Kate Moss is de Braziliaanse Gisèle Bündchen volgens News of the World het meest verdienende model van de wereld. Bündchen zou jaarlijks 23,3 miljoen euro opstrijken.