managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Schoolverlaters vaak onvoorbereid op arbeidsmarkt

Posted by managing21 on juli 8th, 2018

Veel schoolverlaters voelen zich onvoorbereid en overweldigd door de vooruitzichten om naar werk op zoek te moeten gaan. Dat blijkt uit een studie van het Britse tewerkstellingsplatform CV-Library, dat duizend personen in Groot-Brittannië ondervroeg. Uit de studie bleek dat 30,1 procent van de respondenten zich in de war voelt door het proces van de zoektocht naar een baan. In de groep onder de leeftijdsgrens van achttien jaar loopt dat cijfer zelfs op tot 59 procent. Deze bevindingen suggereren volgens de onderzoekers dat er meer moet worden gedaan om jongeren te helpen op de carrièreladder te stappen.

Het onderzoek probeerde te achterhalen hoeveel kandidaten bij het starten van hun zoektocht naar een baan over het sollicitatieproces weten. Het bleek dat maar liefst 64,5 procent nooit heeft geleerd op welke manier of waar een baan kan worden gevonden. Volgens de studie heeft 55,6 procent van de respondenten ook nooit een opleiding interviewtechnieken gevolgd. Wanneer echter naar de verschillende leeftijdsgroepen wordt gekeken, kwam men tot de vaststelling van 69,2 procent onder de leeftijdsgrens van achttien jaar wel een opleiding heeft gehad. Dit suggereert dat in het Britse onderwijs momenteel meer aan interviewtechnieken aandacht wordt besteed dan vroeger.

De onderzoekers kwamen echter eveneens tot de vaststelling dat 50,5 procent van de respondenten benadrukte bij het schrijven van hun eerste curriculum vitae geen enkele ondersteuning te hebben gebreken. Daarbij onthulde 39,4 procent zichzelf de vaardigheid te hebben aangeleerd. Desondanks benadrukte 65,7 procent het belang van een persoonlijk curriculum vitae. Date groep beklemtoonde elk curriculum vitae of sollicitatiebrief aan te passen aan de individuele functie waarin men is geïnteresseerd. In de leeftijdsgroep tussen achttien en vierentwintig jaar stijgt dat cijfer tot 75,9 procent.

“Het afscheid van het onderwijs en het betreden van de arbeidsmarkt is een belangrijk scharnierpunt,” benadrukt Lee Biggins, managing director van CV-Library. “Wie niet goed voorbereid is, loopt het gevaar ontmoedigd te raken. Zelfs de meest ervaren professionals raken vaak nerveus bij een zoektocht naar werk en het afleggen van interviews. Het is voor de werkgevers belangrijk om jonge mensen bij hun zoektocht naar werk te ondersteunen.”

De studie toonde bovendien aan dat ruim 76 procent van de respondenten onder de leeftijdsgrens van vierentwintig jaar zich bij de zoektocht naar een baan in eerste instantie tot het internet wendt. Een groep van 9,6 procent zegt zich aan te melden bij een wervingsbureau, waarbij 76,9 procent hoopt dat deze beslissing hen zou kunnen helpen snel een baan te vinden. Slechts 23,1 procent zou van een gespecialiseerde rekruteerder gebruik maken om een superieur salaris te vinden.

“Tegenwoordig zullen de meeste mensen online op zoek gaan naar een baan, zodat het voor bedrijven steeds belangrijker wordt om ervoor te zorgen dat hun vacatures door de juiste mensen worden gezien,” waarschuwt Lee Biggins.

Lees Verder