managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

China wordt belangrijker nieuwsbron

Posted by managing21 on augustus 9th, 2006

Chinese nieuwssites nemen een steeds groter gedeelte van de markt in. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Comscore. De Verenigde Staten blijven nog wel de belangrijkste basis van online nieuwsbronnen, maar Chinese sites hebben inmiddels Europese bronnen vervangen.

Yahoo News blijft volgens Comscore met een marktaandeel van 24 procent de belangrijkste online nieuwsbron. Daarna volgen CNN (10 procent) en MSNBC (9 procent). Maar MSNBC moet zijn derde plaats wel delen met het Chinese 163.com. Even verder volgen QQ.com en Sina News, elk met acht procent van de markt en eveneens van Chinese oorsprong.

De top tien wordt volgemaakt door AOL News (7 procent), The New York Times (4 procent), BBC (4 procent) en Tom.com News (3 procent). Ook dit laatste is gevestigd in China. Volgens het magazine Mediapost hebben MSNBC en CNN marktaandeel moeten inlveren. MSNBC zou met 14 procent zijn gedaald, terwijl het marktaandeel van CNN met 6 procent achteruit ging. Yahoo zou met 13 procent zijn gestegen.