managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Moskou woest op Lonely Planet

Posted by managing21 on augustus 10th, 2006

Reisgids Lonely Planet is niet mals voor Moskou als toeristische bestemming. De reisgids omschrijft de Russische hoofdstad als een mafiarijk. Het stadsbestuur van Moskou heeft furieus gereageerd. De stad heeft zopas twintig miljoen euro toegewezen om het toerisme te stimuleren en de opmerkingen van Lonely Planet komen dan ook zeer ongelegen.

“Volgens het stadsbestuur van Moskou schetst Lonely Planet een totaal achterhaald beeld van de stad,” aldus de Britse krant The Guardian. De reisgids geeft toe dat Moskou een bijzonder mooie stad is en een rijke geschiedenis heeft, maar vergeven is van corruptie, misdaad en aids.

Lonely Planet zou ook gesteld hebben dat burgemeester Joeri Luzhkov zijn zakelijke belangen voorrang geeft boven het welzijn van de stad. Het stadsbestuur benadrukt echter dat Moskou veel rustiger en minder gevaarlijk is dan in het begin van de jaren negentig. Ook Russische touroperatoren vinden de kritiek van Lonely Planet ongepast.

Het stadsbestuur van Moskou is echter ook ongelukkig met de manier waarop de stad in het algemeen in het buitenland wordt afgeschilderd. Zo wordt de stad door het onderzoeksbureau Mercer als duurste locatie van de wereld beschouwd.