managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Icon-award voor Ray Davies

Posted by managing21 on augustus 12th, 2006

Ray Davies, frontman en componist van de Britse rockgroep The Kinks, krijgt een Icon-award van de Amerikaanse auteursvereniging Broadcast Music Incorporated (BMI). De prijs wordt toegekend aan componisten en artiesten die een unieke invloed hebben gehad op generaties van muziekmakers.

Samen met zijn broer Dave zette Ray Davies in het begin van de jaren zestig de muziekgroep The Ravens op. Nadien veranderden ze hun naam in The Kinks. In die beginperiode scoorde de groep hits met nummers als ‘You Really Got Me’ en ‘All Day And All of The Night’. Dat was het begin van een enorme waslijst, met onder meer ‘Sunny Afternoon’ (1966) en ‘Lola’ (1970).

The Kinks waren ook de pioniers van de zogenaamde conceptalbums. Met ‘The Village Green Preservation Society’ (1968) waren ze immers de eerste groep die een compleet album uitbracht rond één centraal thema. Dat zouden ze nadien nog herhalen met albums zoals ‘Soap Opera’ en ‘Arthur’. Ray Davies treedt nu op als solo-artiest. De award wordt op 3 oktober uitgereikt in het Londense Dorchester Hotel. In 2004 werd hij benoemd tot Commander of the British Empire.