managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Hercule Poirot ontdekt het internet

Posted by managing21 on augustus 13th, 2006

Hercule Poirot en Miss Marple, de twee bekende detectives uit de romans van de Britse schrijfster Agatha Christie, krijgen online wellicht een nieuw leven. Chorion, eigenaar van de rechten op het Christie-werk, heeft immers een overeenkomst gesloten met het Interactive Rights Management (IRM) voor een exploitatie op het internet en mobiele toepassingen.

IRM werd twee jaar geleden opgestart door drie gewezen werknemers van Celador die verantwoordelijk waren voor de interactieve versie van de succesvolle televisie-show ‘Who Wants to be a Millionaire’. IRM wil een online reeks thriller-spelletjes rond de figuren van Agatha Christie ontwikkelen.

Een aantal van deze digitale projecten zullen clips vertonen van de televisie-reeks met onder meer David Suchet als Hercule Poirot. Met de internetspelletjes hoopt men een publiek van 18 tot 45 jaar bereiken, terwijl de mobiele versies gericht zijn op de categorieën van 16 tot 35 jaar. IRM zou 19,99 dollar aanrekenen voor een spel.

Chorion stelt dat de overeenkomst ervoor zorgt dat het merk van Agatha Christie een nieuw publiek en nieuwe generaties kan ontdekken. De werken van Christie zijn volgens Chorion op twee miljard exemplaren verkocht in 41 stalen. “Allen de Bijbel en Shakespeare doen beter,” aldus een woordvoerder tegenover de Britse krant The Guardian.

De klassieke detective-formule van Agatha Christie is volgens IRM bijzonder goed geschikt voor het internet en mobiele toepassingen.