managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Televisie vanuit pan-Europees perspectief

Posted by managing21 on augustus 15th, 2006

Volgende maand starten de dagelijkse uitzendingen van het internationale televisiestation EUX.TV. Het nieuwe online televisiekanaal brengt naar eigen zeggen gratis politiek en algemeen nieuws over Europa en de Europese Unie vanuit een grensoverschrijdend, pan-Europees perspectief. Naast onafgebroken nieuwsuitzendingen wordt ook een website uitgebouwd met nieuws en actuele informatie over de Europese Unie. 

Het digitale medium wil dagelijks nieuws brengen over de ontwikkelingen bij de Europese instellingen en in de nationale hoofdsteden. Hoofdredacteur van EUX.TV wordt Raymond Frenken, de gewezen Europees correspondent van het internationale zakenmedium CNBC Europe, dat het nieuwe initiatief heeft opgestart.

Voor de nieuwsverslaggeving zou het nieuwe kanaal ervaren journalisten uit de gedrukte media, radio en televisie hebben aangetrokken. Het nieuwe televisiekanaal zal gratis bekeken kunnen worden op www.eux.tv door iedereen die toegang heeft tot internet en wordt daanraast als digitaal kanaal ook door kabelmaatschappijen aangeboden.