managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Meeste Britten verschijnen ook ziek op werkvloer

Posted by managing21 on september 5th, 2018

In Groot-Brittannië erkent 90 procent van de arbeidskrachten al in een zieke toestand op de werkvloer te zijn verschenen. Daarbij gaf 51 procent van de ondervraagden aan te vrezen dat hun salaris niet zou worden uitbetaald wanneer ze niet zouden opdagen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Holloway bij meer dan drieëntwintighonderd Britse werknemers. Vastgesteld werd verder dat 22 procent vreesde in problemen te geraken wanneer ze zich ziek zouden melden, terwijl 11 procent benadrukte niet achterop te willen geraken met zijn werk. Een groep van 9 procent had gedacht de ziekte wel te kunnen onderdrukken, terwijl 6 procent voelt al te vaak ziekteverlet te hebben opgenomen.

Lees Verder