managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Frietenliefhebber is zoekende mens

Posted by managing21 on augustus 28th, 2006

Pereneters staan perfect evenwichtig in het leven. Dat is althans de mening van ‘De Hoorn Des Overvloeds’ van voedingsspecialiste Christiane Beerlandt. In haar boek voert ze aan welke eigenschappen aan voedsel kunnen gelinkt worden en waarom iemand een voorkeur heeft voor bepaalde voedingsproducten. 

Zo voert Christiane Beerlandt dat liefhebbers van volkorenbrood nuchter, stabiel en evenwichtig zijn. “Ze kunnen verantwoordelijkheid dragen en zijn niet te beroerd om hard te werken en grote taken op zich te nemen,” aldus nog de voedingsspecialiste. Pereneters luisteren dan weer zowel naar hun verstand en gevoel en trachten altijd de gulden middenweg te bewandelen.”

Voor haar zijn frieten ook niet negatief. “Ze wijzen op een gretigheid waarmee je je in het leven vastbijt,” meent ze. Diegene die naar frieten verlangt, is volgens haar echter wel zoekende en weet hij het nog niet allemaal zo goed. “Cola spoort aan om zich bewust te worden van de eigen ik en steeds zichzelf te blijven niet weg te vluchten in de geest,” stipt ze dan weer aan. Whisky heeft het echter verkorven, want dat wijst er volgens Beerlandt op dat men de verkeerde weg volgt en dat men iets in zichzelf helemaal moet veranderen.

Op die manier laat Beerlandt een hele reeks voedingsproducten de revue passeren. Volgens haar wordt het boek ook door professionele hulpverleners enthousiast ontvangen. “Ze voert aan dat dokters en diëtisten het boek in hun praktijk leggen om de patiënten met hun eetgedrag te confronteren,” aldus het magazine Vilt. “Voor de ene kan het de aanzet zijn voor een gesprek over gezond eten, voor de ander is het een hulpmiddel om gebalanceerder door het leven te gaan,” stipt de schrijfster aan.

Het boek is inmiddels aan zijn vijfde druk toe en werd grondig herzien en uitgebreid. De jongste editie telt 576 bladzijden en kost 39,9 euro.