managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Brandstoffen wegen zwaarder op budget Amerikaanse consument

Posted by managing21 on september 15th, 2018

Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar is de omzet van de retailsector en de voedingssector met 5,35 procent gestegen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Een belangrijk deel van die toename wordt gedragen door de uitgaven aan brandstoffen. De bestedingen bij brandstofdealers liepen immers op met 27,1 procent, terwijl bij tankstations een toename met 13,6 procent werd geregistreerd. Wanneer de tankstations uit de statistieken worden weggehaald, blijft nog een totale groei met 4,6 procent over. Bij verkopers van kantoorproducten en boekhandels werd een terugval met 6,7 procent opgetekend.

Lees Verder