managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Mobiele videomarkt in 2008 echt van start

Posted by managing21 on augustus 29th, 2006

De mobiele videomarkt zal in 2008 echt goed op gang komen. Dat voorspelt het onderzoeksbureau In-Stat. Op dit ogenblik wordt er volgens de onderzoekers volop geëxperimenteerd met videocontent van meer dan dertig minuten. Maar het zal volgens het bureau nog minstens twee jaar duren vooraleer een massapubliek zal bereikt worden. 

In-Stat benadrukt dat de sector effectieve mogelijkheden heeft als complement voor de bestaande video-industrie. “In 2008 zullen er wereldwijd meer dan vijftig miljoen draagbare mediaspelers in gebruik zijn,” aldus Michael Inouye, analist van In-Stat. “Er wordt geen kannibalisme verwacht van de dvd-markt en andere traditionele kanalen, maar eerder een complementariteit met de bestaande media.”

Volgens In-Stat blijkt op dit ogenblik één op acht respondenten geïnteresseerd te zijn in mobiele videodiensten. Het onderzoeksbureau voegt er aan toe dat het onmogelijk te achterhalen is of de consument geïnteresseerd is in een geïntegreerd multimedaal gsm-toestel of afzonderlijke apparatuur voor audio en multimedia. In 2009 zou meer dan tien procent van de Amerikaanse draadloze abonnementen met mobiele video werken.