managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Spanje blijft topbestemming Brits wintertoerisme

Posted by managing21 on oktober 7th, 2018

Spanje blijft voor de Britse toeristen de belangrijkste zonnebestemming voor de winterperiode, maar ook Turkije wint opnieuw aan belang. Dat is de conclusie van een onderzoek van het platform On the Beach. Vastgesteld werd dat Spanje in de ranglijst de eerste drie plaatsen opeist. De Canarische eilanden staan op de eerste plaats, gevolgd door het Spaanse vasteland en de Balearen.

Op de vierde plaats volgt Turkije, gevolgd door de Algarve, Griekenland, Malta, Marokko, Egypte en Cyprus. Verwacht wordt dat vele Britten deze winter door het aangekondigde vriesweer op zoek zullen gaan naar een zonnebestemming.

Het Britse Meteorological Office voorspelt dat Groot-Brittannië de komende winter rekening zal moeten houden met een ijzige koudeperiode die vier maanden lang zou kunnen aanslepen. Die aankondiging zou er volgens waarnemers kunnen voor zorgen dat vele Britten aan die koude zullen willen ontsnappen en dan ook een zonnige vakantiebestemming zullen opzoeken. Een groot deel van de Britse toeristen zal daarbij naar Spanje afreizen, maar volgens On the Beach kon ook een hernieuwde belangstelling in Turkije worden opgemerkt. In de ranglijst springt Turkije dan ook van de zevende naar de vierde plaats.

De onderzoekers wijzen er daarbij op dat Turkije bij de zonnige winterbestemmingen van de Britse toerist dan ook tot de snelste groeiers behoort. Op de eerste plaats in die groeimarkten staat echter Tunesië, gevolgd door Israël. Anderzijds kon volgens het rapport ook een sterke toename van de belangstelling voor transatlantische bestemmingen worden opgetekend. De Dominicaanse Republiek staat immers op de derde plaats, gevolgd door Mexico. De top vijf van de snelstgroeiende vakantiebestemmingen wordt afgesloten door Turkije, dat tegenover vorig jaar een stijging met bijna 12 procent laat optekenen. (Foto: LAJ)

Lees Verder