managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Duitsland meest favoriete locatie

Posted by managing21 on juni 9th, 2006

Buitenlandse ondernemers die in Europa een vestiging willen openen, hebben een voorkeur voor Duitsland. Dat blijkt uit een onderzoek van Ernst & Young. Wereldwijd doen het volgens het rapport alleen de Verenigde Staten en China nog beter als favoriete vestigingsplaats.

Buitenlandse investeerders laten zich volgens Ernst & Young bij de keuze van een vestigingsplaats vooral leiden door de infrastructuur, Die zijn infrastructuur, politieke en sociale stabiliteit, het belastingklimaat en de beschikbaarheid van geschoolde arbeidskrachten. Op die vlakken scoort Duitsland volgens het rapport veel beter dan onder meer Groot-Brittannië en de nieuwe EU-lidstaten.

Het rapport stelt verder dat West-Europa als economische regio sterker is geworden. Zo geeft 68 procent van de ondervraagden een voorkeur aan een EU-vestiging boven locaties in Midden- en Oost-Europa en Noord-Amerika. Ook de populariteit van China is aan het dalen. Nu vindt nog 41 procent van de ondernemers China de aantrekkelijkste locatie, tegenover 52 procent het jaar voordien. Ook de lage lonenlanden verliezen aan belangstelling.