managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Boeing gaat illegalen vangen

Posted by managing21 on september 20th, 2006

Vliegtuigbouwer Boeing heeft met de Amerikaanse regering een contract afgesloten voor de levering van een hightech-oplossing om illegale immgranten te vangen die de Verenigde Staten langs de grens met Mexico willen binnen dringen. Het contract heeft een waarde van twee miljard dollar. 

Er waren verscheidene grote kandidaten voor het contract. De meesten hadden echter gekozen voor de bouw van onbemande vliegtuigjes om langs de grens te patrouilleren. Boeing ontwikkelde daarentegen voor een plan met 1.800 hightech torens, uitgerust met camera’s en apparatuur die beweging ontdekt. Die moeten informatie onmiddellijk doorspelen naar de Amerikaanse grenswachten.

Het contract maakt deel uit van het Secure Border Initiative en is de jongste poging van de Amerikaanse regering om geavanceerde technologie in te schakelen bij de strijd tegen de illegale immigratie. Dit laatste is voor de Amerikaanse overheid op het gebied van nationale veiligheid een prioriteit, vooral na de terroristische aanslagen vijf jaar geleden.