managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

China draagt 30 procent groei digitale televisie

Posted by managing21 on september 20th, 2006

Tegen 2011 zullen wereldwijd meer dan 500 miljoen gezinnen uitgerust zijn met digitale televisie. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau Informa. Daarbij wordt vooropgesteld dat tegen eind dit jaar 40 miljoen gezinnen extra digitale televisie zullen hebben. Volgend jaar zouden daar er nog eens 46 miljoen bijkomen. 

De groei zal zich de volgende jaren het meest buiten Noord-Amerika en de Verenigde Staten doorzetten, maar er wordt aan toegevoegd dat in 2011 nog altijd 60 procent van de gezinnen met analoge televisiesignalen zal werken. Dit jaar zullen er in totaal 183 miljoen gezinnen digitale televisie hebben.

China zal volgens Informa een belangrijke bijdrage leveren tot de groei. Daar zullen de volgende vijf jaar naar schatting 68 miljoen gezinnen digitale televisie krijgen. Dat vertegenwoordigt 28 procent van de wereldwijde groei. Ook in de Verenigde Staten, India en Japan zal een grote groei worden vastgesteld. Samen zouden deze vier landen 60 procent van de groei vertegenwoordigen.

Maar Informa zegt dat de groei zich in de meeste landen zal doorzetten. Meer dan de helft van deze digitale signalen zal geleverd worden met kabel. Breedband zal over vijf jaar slechts door 35 miljoen gezinnen gebruikt worden voor digitale televisie. Aanbiedingen zoals television-on-demand en personal video recorders zullen de groei stimuleren.