managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

T-Mobile gaat toch door met sponsoring

Posted by managing21 on september 27th, 2006

Ondanks alle dopingperikelen rond zijn gewezen topman Jan Ulrich, heeft het Duitse telecombedrijf T-Mobile toch besloten om het contract met zijn professionele wielerploeg tot 2010 te verlengen. Dat gebeurt wel met een compleet vernieuwde structuur en andere renners. Ook de ambities werden bijgeschaafd.

Toprenner Jan Ullrich werd vlak voor de Ronde van Frankrijk uit de Tourploeg gehaald omdat zijn naam op de beruchte lijst van dopingarts Fuentes voorkwam. Ook zijn Spaanse teamgenoot Oscar Sevilla en de persoonlijke begeleider van Ullrich, Rudy Pevenage, werden om dezelfde redenen per direct op non-actief gesteld.

“We hebben overwogen ermee te stoppen,” gaf financieel directeur Thomas Winkler toe. “Maar het is niet goed om weg te rennen. We geloven in een zuivere toekomst van de wielersport.” De wielerformatie kreeg een nieuwe leiding en veel nieuwe renners. Manager Olaf Ludwig werd eerder al bedankt voor bewezen diensten en vervangen door de Amerikaan Bob Stapleton en de Duitser Rolf Aldag. Ook werden een aantal nieuwe ploegleiders in dienst genomen.

“Het seizoen zal voor T-Mobile zeker niet het meest succesvolle jaar worden,” aldus Aldag. “Maar wat is succes? Aanvallend rijden en daarmee sympathie winnen, betekent voor mij ook succes.”