managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Sony Reader lanceert mobiele bibliotheek

Posted by managing21 on september 28th, 2006

In de Verenigde Staten wordt de Sony Reader gelanceerd, een toestel dat het mogelijk maakt om honderden boeken in elektronische vorm op te slaan en die met dezelfde helderheid weer te tonen als echte inkt en papier. In vergelijking met eerdere e-books vertoont de Sony Reader volgens de Britse krant The Telegraph geen lichtflikkeringen, zodat boekenliefhebbers uren kunnen lezen zonder last te krijgen aan de ogen.

De krant voegt er aan toe dat de Sony Reader ook weinig energie gebruikt, zodat de batterijen ook een lange levensduur hebben. Bij de lancering van het toestel heeft Sony ook een online boekenwinkel geopend met 10.000 elektronische boeken van zes grote uitgeverijen. Volgens Ron Hawkins, onderdirecteur van Sony Electronics America, is het toestel gebruiksvriendelijk ontworpen.

Hawkins benadrukte dat de Sony Reader niet bedoeld is om de traditionele boeken te vervangen, maar wel als een complementaire markt. “De Sony Reader geeft lezers de mogelijkheid om een bibliotheek mee te nemen waar ze ook gaan,” voerde hij aan. Verwacht wordt dat de Sony Reader volgend jaar ook op de Europese markt zal verschijnen.

De Sony Reader zal ongeveer 350 dollar kosten. Beststellers zijn te koop voor een prijs van zes dollar en kunnen naar vijf verschillende toestellen overgeheveld worden. De batterijen zouden goed zijn voor 7.500 pagina’s en kunnen op vier uur tijd heropgeladen worden. De Sony Reader heeft een intern geheugen van 64 megabites, voldoende voor ongeveer tachtig boeken. Er is echter ook een memory card die honderden andere boeken kan bevatten.