managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Ratings kunnen landen tot verandering aanzetten

Posted by managing21 on januari 18th, 2019

Ratings kunnen niet alleen helpen om het gedrag van landen te begrijpen, maar zijn ook in staat om daadwerkelijk verandering tot stand te brengen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Duke University en de University of Pennsylvania, gebaseerd op de diplomatieke correspondentie van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken tijdens het eerste decennium van deze eeuw, die door WikiLeaks werden gepubliceerd. Uit die correspondentie blijkt volgens de onderzoekers dat naties heel bezorgd zijn over hun reputatie en dan ook door een vergelijking met andere landen tot actie kunnen worden aangezet.

Lees Verder