managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Yahoo lonkt opnieuw naar AOL

Posted by managing21 on oktober 31st, 2006

Internetgigant Yahoo heeft plannen om AOL, de online dochter van Time Warner, over te nemen. Dat meldt het magazine Fortune, verwijzend naar diverse bronnen. Beide partijen zouden daarover onderhandelingen voeren. Ook vorig jaar had Yahoo al een oogje laten vallen op AOL, maar toen slaagde men er niet in Time Warner over de brug te krijgen. 

Volgens Fortune wil Yahoo met deze stap vooral de beleggers van Wall Street onder de indruk brengen en ook de interesse afleiden van Google, zijn grootste rivaal. Eerder deze maand kocht Google immers YouTube voor een bedrag van 1,65 miljard dollar. Dat heeft het bedrijf heel wat mediabelangstelling bezorgd. Bovendien is het Google-aandeel sindsdien met tien procent in waarde gestegen.

Yahoo heeft het voorbije jaar al diverse overnames gerealiseerd. Zo waren er eerder al de overname van de videosite Jumpcut en AdInterax, een aanbieder van rich media oplossingen. De voorbije weken voerde Yahoo ook onderhandelingen met Facebook. Met die overname zou een bedrag van één miljard dollar zijn gemoeid, maar die gesprekken lijken volgens het magazine iMedia Connection vastgelopen te zijn.

Yahoo liet eerder deze maand ook matige cijfers voor het derde kwartaal noteren. Dat zou volgens het bedrijf vooral te maken hebben met een reclameflauwte in de autosector en de financiële diensten. Dat bericht verontrustte de online reclamewereld. Yahoo-topman Terry Semel gaf toe niet tevreden te zijn met de huidige financiële prestaties van het bedrijf.