managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Complex jaarverslag verbergt vaak tegenvallende prestaties

Posted by managing21 on februari 28th, 2019

Bedrijven die complexe of ambigue jaarverslagen publiceren, zouden mogelijk slechts prestaties kunnen proberen te verbergen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Alberta, gebaseerd op een analyse van meer dan vijftigduizend financiële rapporten van ruim zevenduizend bedrijven. De onderzoekers stelden vast dat bedrijven met minder leesbare jaarverslagen vaak met lagere beurskoersen worden geconfronteerd. De relatie tussen het jaarverslag en toekomstige beurskoersen bleek volgens het rapport ook sterker naarmate de chief executive meer aandelenopties in portefeuille had.

Lees Verder