managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Natuurbehoud heeft positieve invloed op lokale economie

Posted by managing21 on maart 29th, 2019

Natuurbehoud heeft en positieve impact op de werkgelegenheidscijfers van een regio. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of Harvard en de University of Boston, die de impact van natuurbehoud op een aantal steden in New England analyseerden. De onderzoekers stelden vast dat maatregelen voor een sterkere natuurbescherming in de loop van de volgende vijf jaar tot een bescheiden toename van de werkgelegenheid leidde, ook wanneer de impact van andere factoren wordt geëlimineerd. Een stad met vijftigduizend werknemers die zijn natuurbescherming met 50 procent opvoerde, bleken de volgende vijf jaar zevenhonderdvijftig nieuwe banen te creëren.

Lees Verder