managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Belg gaat in Nederland online shoppen

Posted by managing21 on juni 13th, 2006

Online winkelen in België gedomineerd door buitenlandse webwinkels. Vooral de Nederlandse webwinkels zouden bij de Belgische consument goed liggen. Dat benadrukt de prijsvergelijker Vergelijk.be. Het fenomen zou te maken hebben met een gebrek aan aanbod en betalingsmogelijkheden.

Ook The Economist merkte al op dat België in vergelijking met andere Europese landen een grote achterstand heeft in e-commerce. Dat wordt bevestigd door een onderzoek van BeCommerce. Daaruit blijkt dat Belgen meer besteden in buitenlandse webwinkels dan in Belgische e-commerce.

Volgens Vergelijk.be wordt België geconfronteerd met een opvallend gebrek aan online winkels, waardoor de Belgische consument nagenoeg verplicht wordt om zich tot buitenlandse webwinkels te wenden. “Ook is er een tekort aan betalingsmogelijkheden en is de kredietkaart bij de modale Belg niet ingeburgerd,” aldus nog Vergelijk.be. Dat zou kunnen veranderen nu het mogelijk wordt om met een gewone bankkaart online te betalen.

De Nederlandse e-commerce speelt volgens Vergelijk.be handig in op dit gat in de markt. Belgen kopen dan ook vaak bij Nederlandse webwinkels, ondanks de extra internationale portkosten die moeten betaald worden.