managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Honda introduceert plantaardige bekleding

Posted by managing21 on juni 13th, 2006

De Honda FCX wordt de allereerste auto met een interieurbekleding uit plantaardig materiaal. De FCX wordt aangedreven door brandstofcellen en zou in 2009 op de markt komen. Van dan af zouden trouwens alle modellen van Honda met een bekleding van plantaardige oorsprong uitgerust worden.

De Japanse autofabrikant ontwikkelde als eerste een bekledingsstof uit plantaardige vezels. “De stof voelt goed aan en is perfect houdbaar,” voorspelt de constructeur. Naast de stoelbekleding kan er ook dak-, deur- of vloerbekleding van plantaardig materiaal worden gemaakt.

Honda stelt dat voor de productie van de plantaardige stof tien tot vijftien procent minder energie moet verbruikt worden. Daardoor wordt bij de productie ook de uitstoot van koolstofdioxide verminderd. De Honda FCX zelf produceert geen koolstofdioxide. De huidige, milieuvriendelijke hybride Honda Civic, stoot 109 gram koolstofdioxide uit per kilometer.

Nihon Car heeft op zijn website (www.nihoncarandbike.com) trouwens een virtuele testrit met de Honda FCX uitgebracht. De brandstofcellen geven de wagen op dit ogenblik een actieradius van 200 kilometer.