managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Geen enkele online sector ontsnapt aan aanvallen fraudeurs

Posted by managing21 on maart 31st, 2019

Nagenoeg alle online economische sectoren worden geconfronteerd met de diefstal van persoonlijke data. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Forter. De grootste toename werd opgetekend bij de verkoop van voeding en drank (79 procent), gevolgd door elektronica (73 procent), digitale goederen (66 procent), textiel en accessoires (47 procent), luxe (19 procent) en toerisme (19 procent). Er is volgens de onderzoekers een duidelijke verklaring voor deze rangschikking. De meeste aankopen van voeding en drank zijn immers minder duur dan luxe of toerisme. Er is dan ook minder kans dat het slachtoffer verdere stappen zal ondernemen.

Lees Verder