managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Robert Redford mikt op gsm-films

Posted by managing21 on november 10th, 2006

Het Sundance Institute van acteur Robert Redford lonkt naar de gsm-markt. Het heeft immers bekend gemaakt onafhankelijke filmmakers te gaan ondersteunen om kortfilms te maken voor mobiele telefonie. De films gaan in februari van volgend jaar in première op een gsm-congres in Barcelona. Het Sundance Institute werkt daarbij samen met een internationale gsm-organisatie.

“Er is al filmcontent voor gsm-toestellen op de markt, maar Redford stelde dat voor het eerst zes onafhankelijke filmmakers zullen worden gekozen om kortfilms te maken die specifiek op het mobiele medium zijn gericht,” aldus het persbureau Reuters. Daarvoor werd een overeenkomst afgesloten met GSM Association, die 700 mobiele operatoren in 215 landen vertegenwoordigt.

De mobiele operatoren hopen door een uitbreiding van hun aanbod meer klanten te kunnen aantrekken. Het pilootproject van het Sundance Institute moet naar eigen zeggen voor artisten een platform worden om zich te ontwikkelen, terwijl het publiek volgens Redford werk kan bekijken dat het normaal niet te zien zou krijgen. Het Sundance Institute werd door Redford speciaal opgericht om onafhankelijke filmmakers te stimuleren.

In februari volgend jaar zullen op het GSM Congres in Barcelona zullen vijf films van het Sundance Institute, elk drie tot vijf minuten lang, in première gaan. Tot de geselecteerde filmmakers behoren Jonathan Dayton en Valerie Faris, wiens ‘Litte Miss Sunshine’ op dit ogenblik in de Amerikaanse bioskopen loopt.

De GSM Association heeft bekend gemaakt geen extra onkosten te zullen aanrekenen voor de films. Eens de content is gedownload, kunnen de gebruikers met draadloze technologieën zoals Bluetooth doorseinen naar andere gsm-toestellen.