managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Online petities in Downing Street

Posted by managing21 on november 17th, 2006

De Britten willen vooral dat het jachtverbod op vossen wordt opgeheven. Dat blijkt uit een lijstje met petities die voortaan op de website van de Britse eerste minister geplaatst kunnen worden. Met het initiatief wil de Britse regering de burger mee bij het beleid betrekken. Obscene en partijpolitieke petities zijn op de website niet toegelaten. 

De petitielijst geeft ook aan dat een groot gedeelte van de Britten het wettelijk mogelijk willen maken om cd’s en dvd’s te kopieren. Ook petities rond Irak, het identiteitsbewijs en successierechten genieten veel bijval, net zoals een voorstel om van de song ‘Gold’ van de rockgroep Spandau Ballet het Brits nationaal volkslied te maken.

Ook een aantal milieuvoorstellen – zoals het rationeren van de olie of het belasten van inefficiente gloeilampen – krijgen veel belangstelling. In een afzonderlijke sectie worden de petities opgesomd die niet weerhouden werden. Daarbij wordt ook de weigering gemotiveerd. De Britse regering stelt nadrukkelijk dat ook traditionele petities nog altijd in Downing Street mogen aangeboden worden.

De ondertekenaars van de petitie moeten hun e-mailadres opgeven, samen met hun Brits of overzees adres.