managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Financiële sector grootste doelwit malafide bots

Posted by managing21 on april 26th, 2019

De voorbije vijf jaar zijn wereldwijd meer dan veertien miljard logins en paswoorden van online gebruikers gestolen. Deze gegevens worden door de dieven voor een brede waaier van malafide ondernemingen gebruikt. Dat staat in een rapport van consulent Distil Networks. De onderzoekers zeggen dat nog 62 procent van de digitale trafieken door mensen wordt gegenereerd. Daarnaast is 17 procent van het online verkeer georganiseerd door bonafide bots. Kwaadwillige bots hebben echter inmiddels een aandeel van 20 procent in de totale trafieken. Vooral financiële sites en ticketing worden door deze malafide bots geviseerd.

Lees Verder