managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Publiek wordt BBC-reporter

Posted by managing21 on november 27th, 2006

De Britse omroep BBC is gestart met een nieuwsprogramma dat volledig samengesteld is uit content die door de gebruiker wordt aangebracht. Het kanaal Your News brengt verhalen en video’s, gedeeltelijk gebaseerd op de grote hoeveelheid informatie die dagelijks door het publiek aan de omroep wordt doorgespeld.

“Een aantal van die ingestuurde berichten heeft een duidelijke nieuwswaarde,” aldus programma-leider Kevin Bakhurst. “Your News zal nieuws brengen dat door het publiek is opgemerkt en waaraan ze duidelijk een waarde hechten.” Dagelijks ontvangt de BBC van zijn publiek ongeveer tienduizend e-mails met berichten en foto’s.

Het programma wordt uitgezonden op zaterdag en zondag op BBC News 24. De pilootaflevering omvatte onder meer een verhaal over het problematische weekendverkeer in Manchester door de eindejaarsaankopen, maar ook een verhaal van een man die ontdekte dat een ziekenhuis geen vergunning had om bepaalde ingrepen uit te voeren op zijn echtgenote. De vrouw is inmiddels overleden.

Daarnaast behandelt de redactie ook een aantal vragen die door het publiek zijn aangebracht en wordt aandacht besteed aan foto’s die door de kijkers zijn ingestuurd. Het programma brengt ook een overzicht van de belangrijkse verhalen van de voorbije week.