managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Internet bestudeert wereldpolitiek

Posted by managing21 on november 29th, 2006

De online uitgever Washingtonpost-Newsweek Interactive (WPNI) heeft de Global Power Barometer (GPB) gelanceerd. Dat is een instrument dat meet welke landen, ideologieen of bewegingen de meeste macht uitstralen, gebaseerd op het succes dat ze hebben bij het beinvloeden van wereldwijde opinies en evenementen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van duizenden bronnen uit de media, academische wereld, overheden en organisaties.

De Global Power Barometer, te vinden op PostGlobal, stelt een indicatie te kunnen geven van de meest machtige landen en ideologieen, zonder zich uit te spreken over de waarden en politiek die ze hanteren. “Daardoor kunnen we aangeven wat er in de wereld rond ons leeft,” stipt David Ignatius, samen met Fareed Zakaria van Newsweek moderator van PostGlobal en columnist bij The Washington Post. “De GPB geeft een dagelijks zicht op wat de wereld op dat ogenblik zegt en denkt.”

“De hele wereld is verbonden via het internet en de macht ligt daardoor niet langer uitsluitend in handen van de grootste militaire of economische machten,” aldus Caroline Little, directeur van Washingtonpost-Newsweek Interactive. “Allerlei groepen hebben geleerd om hun macht te maximaliseren door allianties te creeren en gebruik te maken van het internet. Wij hopen dat de GPB in combinatie met de opinies en analyses van PostGlobal, het geinformeerde debat kan stimuleren.”