managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Amerikaanse e-commerce groeit met een kwart

Posted by managing21 on november 30th, 2006

De Amerikaanse e-commerce groei met een kwart tegenover vorig jaar. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Comscore naar aanleiding van het koopgedrag op Cyber Monday eerder deze week, de eerste online kerstwinkeldag in de Verenigde Staten. Op die dag werden in de Verenigde Staten voor 608 miljoen dollar bestellingen geplaatst bij internetwinkels.

Dat cijfer is een absoluut record. Volgens Comscore werden er nog nooit op één dag zoveel online bestellingen genoteerd. De orders lagen een kwart hoger dan het jaar voordien. Bovendien bleek tijdens de maand november tot Cyber Monday voor 9,5 miljard dollar te zijn omgezet in Amerikaanse internetwinkels. Ook dat is een stijging met nagenoeg een kwart tegenover dezelfde periode vorig jaar. 

In de eerste tien maanden van dit jaar vertegenwoordigde de online retail in de Verenigde Staten een bedrag van 77,5 miljoen dollar. Ook hier komt weer de constante groei van bijna een kwart naar voor tegenover de eerste tien maanden van het jaar voordien.