managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Satellietbouwers hebben nood aan verjonging

Posted by managing21 on november 30th, 2006

Ruimtevaartbedrijven hebben dringend nood aan jonge technici voor hun satellietprojecten. Dat zegt Tania Burchell, woordvoerster van het Britse National Space Centre. Maar nog meer is de nood aan ontwerpers die de grenzen van de huidige satellietbouw kunnen aftasten en verleggen, zoals het gewicht en de afmetingen en de temperaturen die de apparatuur kan verdragen.

Satellietbedrijven zijn volgens Burchell dan ook krampachtig op zoek naar mensen met een technische, wiskundige of astrofysische achtergrond, maar ook naar computerdeskundigen. Bedrijven zoals het Britse Astrium nemen schakelen zelfs stagiaires, zelfs al zijn die volgens het magazine Indepent Online soms amper zestien jaar oud.

Ook bij het bedrijf Surrey Satellite Technology, dat satellietopdrachten wereldwijd verdeeld aan bedrijven, beseft men het tekort. Het bedrijf zelfs heeft veertig oningevulde vacatures. “Het is nochtans opwindend werk, maar er wordt in Groot-Brittannie te weinig promotie gevoerd voor deze beroepen,” aldus een Surrey-woordvoerder. “Het publiek weet niet hoe uitdagend dit werk kan zijn en ook niet welke groeikansen een dergelijke job biedt.”