managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Laptopvrij reizen met Singapore Airlines

Posted by managing21 on december 1st, 2006

Singapore Airlines gaat zijn passagiers toegang verlenen tot kantoorsoftware in het vliegtuig. Een USB-stick volstaat om in de nieuwe Boeing 777-ER toestellen gebruik te kunnen maken van programma’s als Word, Excel en Powerpoint. Eerst was gepland dat de technologie zijn debuut zou maken in de Airbus A380, waarvan Singapore de primeur zou hebben.

De kantoorsoftware is geïnstalleerd op een centrale computer. Elke vliegtuigstoel is uitgerust met een toetsenbord. De USB-stick doet dienst als geheugen. De nieuwe service moet inspelen op de steeds strenger worden veiligheidsmaatregelen van de burgerluchtvaart. Singapore Airlines vreest immers dat het nog lastiger zal worden om nog een laptop aan boord te mogen nemen.

Oorspronkelijk was voorzien dat de technologie zijn debuut zou maken in de Airbus A380, waarvan het eerste exemplaar gereserveerd was voor Singapore Airlines. Maar wegens technische problemen is de oplevering van de A380 al herhaaldelijk uitgesteld. Daarom kreeg concurrentie Boeing de primeur van de nieuwe technologie. Singapore Airlines heeft bij Boeing 19 toestellen van het type bestond.