managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Voetbal zorgt voor emotioneler mannen

Posted by managing21 on juni 15th, 2006

Voetbal doet rare dingen met mannen. Dat is althans de teneur van een onderzoek van de Britse National Health Foundation. Voetbal op televisie zou mannen emotioneler maken, maar zet hen ook aan tot een hoger alcoholverbruik. Maar seks en de geboorte van een kind vinden ze toch nog belangrijker dan hun favoriete sport.

De National Health Foundation voert aan dat tweederde van de mannelijke voetbaliefhebbers van mening zijn dat voetbal het gemakkelijker maakt om emoties te delen met andere mannen en 76 procent schaamt er zich ook niet voor om een man te omhelzen tijdens een wedstrijd. Driekwart zegt echter nog nooit geweend te hebben over de uitslag van een wedstrijd.

Daarnaast geeft 59 procent van de ondervraagden toe dat ze tijdens het wereldkampioenschap meer alcohol zullen drinken. Anderzijds zegt 33 % van plan te zijn zelf ook meer te gaan voetballen. Maar voetbal betekent toch niet alles. De ondervraagden vonden seks toch nog belangrijker dan voetbal en 86 procent zegt liever een voetbalwedstrijd te missen dan de geboorte van hun kind.