managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

The New York Times moet redactie verhuren

Posted by managing21 on december 8th, 2006

De volgende lente opent de Amerikaanse krant The New York Times zijn gloednieuwe hoofdkwartier aan Eighth Avenue. Maar het mediabedrijf probeert nu zoveel mogelijk ruimtes van de 52 verdiepingen tellende wolkenkrabber aan andere partijen te verhuren. Daarmee hoopt het bedrijf zijn verlies aan inkomsten uit advertenties en abonnees te compenseren.

“De huurpijzen in het centrum van New York liggen zo hoog dat de krant daarvan gebruik wil maken om zoveel mogelijk verdiepingen te verhuren,” schrijft concurrent The New York Post. Oorspronkelijk had The New York Times 28 van de 52 verdiepingen voorbehouden voor zijn krantenactiviteiten. De andere verdiepingen zijn eigendom van andere partijen.

Maar nadat de krant begin vorig jaar 750 banen schrapte, werden vijf extra verdiepingen te huur gezet. De directie heeft nu echter gezegd nog meer verdiepingen te willen verhuren. Gedeeltes van de redactie zullen moeten uitwijken naar goedkopere locaties in New York. Het gaat daarbij onder meer om de redactie van de webportal About.com, die vorig jaar door de krant werd overgenomen.

The New York Post geeft echter ook toe dat zijn concurrent financieel wellicht één van de meest winstgevende beslissingen uit zijn geschiedenis heeft genomen door meer dan de helft van de building, eigendom van projectontwikkelaar Bruce Ratner, te kopen. “Door de snelle stijging van de huurprijzen is die investering nu veel meer waard gebleken dat de 600 miljoen dollar die The New York Times ervoor heeft neergeteld,” aldus de krant.