managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Saab in zee met Documenta Kassel

Posted by managing21 on december 19th, 2006

De Zweedse autoconstructeur Saab wordt één van de hoofdsponsors van het cultuurevenement Documenta 12 in het Duitse Kassel, dat volgend jaar van half juni tot eind september wordt georganiseerd. De constructeur zegt vooral gecharmeerd te zijn door het unieke en exlusieve karakter van het vijfjaarlijkse kunstevenement, dat met die eigenschappen volgens Saab perfect past bij het imago van het automerk.

Het kunstevenement Documenta wordt sinds 1955 om de vijf jaar georganiseerd. De elfde editie trok in 2002 ruim 650.000 bezoekers aan. “Documenta behoort tot de absolute hoogtepunten van de Duitse en internationale cultuurkalender,” benadrukte Willi Fey, topman van Saab Deutschland bij de ondertekening van het sponsorcontract. “Het vijfjarige karakter van het kunstgebeuren in het midden van Duitsland creeert een exclusiviteit die perfect bij ons merk past.”

Willi Fey wees erop dat het Saab-merk voor individualiteit staat en zich niet richt op de grote massa. “Ook dat is een parrallel met Documenta,” meende hij. “Vanuit de traditionele merkwaarde van Saab is dit voor ons een ideaal samengaan.” Ook Documenta-directeur Bernd Leifeld stelde opvallende gelijkenissen te zien tussen het evenement en Saab. “Voor mij is een Saab-rijder iemand die zich met een open en individuele houding en zin voor vorm en schoonheid door de wereld beweegt,” voerde hij aan. “Dat geldt evenzeer voor de typische Documenta-bezoeker.”