managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Aziatische bedrijven bijzonder geïnteresseerd in terugkerende expats

Posted by managing21 on augustus 30th, 2019

Aziatische bedrijven tonen een grote bereidheid om terugkerende expats in dienst te nemen. Dat is de conclusie van een studie van consulent Hays, gebaseerd op een enquête bij wervingsverantwoordelijken in China, Hongkong, Maleisië en Singapore. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat acht op de tien respondenten zich enthousiast toont om terugkerende expats in dienst te nemen. Daarbij worden verschillende motieven naar voor geschoven. Vooral worden verwezen naar een alternatieve kijk op het bedrijfsleven (79 procent) en een intercultureel bewustzijn (76 procent). Daarnaast bleek ook de commerciële ervaring in het buitenland (67 procent) gegeerd.

Lees Verder