managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Luchthavens beïnvloeden het vogelgezang

Posted by managing21 on augustus 31st, 2019

Vogels rond luchthavens zijn agressiever en zingen alsof ze aan gehoorverlies lijden. Dat zegt een studie van onderzoekers van de Manchester Metropolitan University en de Universiteit Leiden over de impact van antropogeen geluid op vogels rond luchthavens. Uit het onderzoek bleek dat de tjiftjaf op lagere frequenties begint te zingen wanneer zijn territoria dichter bij de lawaaierige startbanen op Manchester Airport of Amsterdam Schiphol Airport liggen. De reden hiervoor kan doofheid bij hoge frequenties zijn vanwege de extreme blootstelling aan vliegtuiggeluiden, die elke drie minuten gedurende de dag optreden.

Lees Verder