managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Google springt over Microsoft

Posted by managing21 on december 28th, 2006

Zoekmachine Google wordt volgend jaar de website met het meest aantal bezoekers. Dat voorspelt de gespecialiseerde weblog Search Engina Land. Marktbureau’s ComsCore en Nielsen/Netratings zijn immers van plan om YouTube, dat in oktober door Google werd overgenomen, aan de cijfers van Google toe te voegen. Daarmee zou meteen het grootste internetconglomeraat van de wereld worden gecreëerd.

“Men mag niet vergeten dat Google in november zelfs zonder YouTube Yahoo voorbij stak en zich tot de tweede grootste website van de wereld wist op te werken,” merkt ComScore op. “Het samengaan met YouTube garandeert Google dan ook het marktleiderschap,” merkt Eddy Sullivan, topman van Search Engine Land, op. Op dit ogenblik is Microsoft nog altijd de grootste website van de wereld.

In de Verenigde Staten is Yahoo met 130 miljoen bezoekers de grootste website, terwijl Google er 108 miljoen bezoekers heeft. Yahoo is er tien jaar lang marktleider geweest, dankzij zijn populaire e-mail, instant messaging en andere toepassingen. Op het gebied van inkomsten moet Yahoo met 4,5 miljard dollar tijdens de eerste drie kwartaal van dit jaar nu echter Google al laten voorgaan. Dat realiseerde tijdens diezelfde periode inkomsten voor een totaal van 7,2 miljoen dollar.

Google realiseert 87 procent van zijn trafiek uit zoekactiviteiten. Bij Yahoo is dat slechts 10 procent. Daar komt de grootste trafiek met 33 procent uit e-mail. De trafiek bij Google groeit met 9 tot 13 procent, terwijl dat bij Yahoo varieert van 6 tot 12 procent en bij Microsoft van 4 tot 7 procent.