managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Technologie vindt steeds meer early adopters

Posted by managing21 on januari 8th, 2007

Steeds meer consumenten zullen early adopters worden van technologie. Dat is de stelling van analyst Sean Wargo tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Volgens hem begrijpen de consumenten steeds sneller de mogelijkheden van de technologie en passen die ook toe. In totaal verwacht hij dat dit jaar in de Verenigde Staten meer dan 155 miljard dollar consumententechnologie zal verkocht worden.

Op termijn zal hardware volgens Sean Wargo, analyst bij de Consumer Electronics Association (CEA) een steeds kleiner aandeel van die verkopen vertegenwoordigen. “Het zijn vooral de diensten die belangrijker zullen worden,” stipt hij aan. “De sector in zijn totaal zal sneller groeien dan het gemiddelde van de retailhandel.”

De consument koopt volgens Wargo niet alleen updates van bestaande toepassingen, maar schaffen zich ook steeds meer nieuwe toepassingen aan. “Het marktsegment van de early adopters groeit sneller dan ooit voordien,” voert hij daarbij nog aan. “Gemiddeld investeert een Amerikaans gezin dit jaar gemiddeld voor ongeveer 2.000 dollar aan technologie. Dat is een kwart meer dan het voorbije jaar.”

Daarbij wordt onder meer een recordaantal van 41 miljoen mp3-spelers verwacht, terwijl de videogames een marktwaarde zouden vertegenwoordigen van 16 miljard dollar en autonavigatie een verkoop zal halen van 1 miljard dollar. Flatscreen-televisies zouden in de Verenigde Staten zelfs een omzet realiseren van meer dan 22 miljard dollar. Verwacht wordt echter dat de verkoop van digitale muziekspelers, zoals iPods, zal vertragen.

Een andere belangrijke verschuiving wordt volgens Wargo de distributie van content – zoals televisie, video en games – die steeds meer via het internet wordt geconsumeerd. “We beleven een verschuiving van het fysieke naar het digitale model,” stelt hij. “Op dit ogenblik blijven fysieke media dominerend, maar de verschuiving zet zich duidelijk in.”