managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Madrid strijdt verder tegen anorexia

Posted by managing21 on januari 15th, 2007

Het Madrileense stadsbestuur heeft de website The Great Ana Competition laten sluiten. De website organiseerde een webstrijd waarbij tienermeisjes werden bekroond die tijdens een periode van veertien dagen het minst aantal calorieen opnamen. Volgens het Madrileense stadsbestuur leidt de actie van de website tot een groter risico op anorexia.

De website werd op last van het Madrileense stadsbestuur afgesloten en er werd ook een klacht neergelegd bij de rechtbank. Volgens gezondheidsambtenaren zou het puntensysteem dat de website hanteert, aanleiding geven tot voedingsstoornissen bij normale vrouwen. Een rechter moet nu beslissen of de uitbaters van The Great Ana Competition verantwoordelijk kunnen gesteld worden voor de inhoud van de website.

Het Madrileense heeft in september ook al modellen verboden die te mager werden geacht voor de catwalk. Dat verbod wordt volgende maand verlengd. Alleen modellen met een body mass indes van meer dan achttien wordt toegelaten tot het modefestival Pasarela Cibeles. Het debat rond het verbod op magere modellen werd nog aangewakkerd door het lot van het Braziliaanse model Ana Carolina Reston, dat in november overleed aan anorexia.

The Council of Fashion Designers of America heeft bekend gemaakt geen beperkingen te zullen opleggen aan zijn modellen, maar zegt wel aan te sturen op een betere voorlichting over eetstoornissen. In Italie daarentegen wordt wel een BMI-minimum opgelegd.