managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Indische outsourcing blijft sterk groeien

Posted by managing21 on januari 23rd, 2007

Door de blijvende trend van buitenlandse outsourcing, zal de Indische export van software en diensten dit boekjaar een groei met 32,6 procent gekend tot een omvang van meer dan 31 miljard dollar. Dat blijkt uit cijfers van de Indische National Association of Software and Service Companies (Nasscom). Het Indische boekjaar loopt af op 31 maart.

Tata Consultancy Services, Infosys Technologies en Wipro, de grootste outsourcingbedrijven van India, maakten eerder al gewag van hogere zakencijfers. Volgens Nasscom zal de sector tegen het einde van dit decennium een exportniveau van ongeveer 60 miljard dollar bereiken. In de huidige cijfers zitten zowel de resultaten van Indische outsourcingbedrijven als de Indische vestigingen van multinationale bedrijven zoals IBM, Dell, Oracle en Accenture.

De totale Indische software-industrie, met inbegrip van de verkoop op de binnenlandse markt, zal volgens Nasscom tegen het einde van het boekjaar een groei met ongeveer 31 procent gekend hebben tot 39,7 miljard dollar. De sector zal dan ongeveer 1,6 miljoen werknemers tellen, tegenover 1,3 miljoen het jaar voordien. Volgens rapporten zou de Indische outsourcingindustrie de volgende periode jaarlijks met meer dan 25 procent groeien.

Verwacht wordt dat er tegen het einde van het decennium 500.000 vacatures zullen open blijven. Om dat op te vangen moet er volgens Nasscom dringend werk worden gemaakt van een beter onderwijs en betere opleidingen.