managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Vakbeurzen mogen niet verdwijnen

Posted by managing21 on januari 30th, 2007

Vakbeurzen zijn nog altijd belangrijk voor de sector. Dat stelt Peter Damman, topman bij Office Depot. Nochtans beschouwt een aantal grote bedrijven een vakbeurs niet langer als interessant, maar dat is volgens Damman een vergissing. Vakbeurzen hebben volgens hem belangrijke voordelen. Hij zegt het te betreuren, moesten vakbeurzen verdwijnen.

Volgens Damman is een vakbeurs niet alleen een uitstekende gelegenheid om zaken te doen, maar vormt ze ook een goed bron van informatie. “Daarnaast is een beurs een goede graadmeter voor de toekomst van een branche,” voert hij aan in het Kantoor Business Magazine. “Ook is het een unieke gelegenheid om vakkennis op te doen. Bedrijven hoeven trouwens ook helemaal geen grote stand te reserveren.”

Damman stelt echter dat vakbeurzen steeds meer onder druk staan omdat grote spelers deze manier van werken niet aantrekkelijk genoeg meer vinden. “Voor de vakbeurs en de sector is dat niet goed, want de grote bedrijven vormen toch de grote aandachttrekkers,” stelt hij. “De aanwezigheid van meerdere bedrijven uit dezelfde sector werkt versterkend, maar daarvoor zijn wel grote ondernemingen nodig.”